Mmmumma…

Jag älskar kardemumma, doftar ljuvligt och smakar likaså. Här får ni ett fint recept. Kan göras som det är eller med något bär i eller så. Jag stoppade i äppelklyftor och strödde lite råsocker och kanel ovanpå. I originalreceptet strör man bara över pärlsocker innan man skickar in den i ugnen. Servera som den är eller gärna med en klick vaniljgrädde till.

Min mummakaka ugn 175 grader ca 30-40min

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 msk stött kardemumma
1oo gram rumsvarmt smör
2 ½ dl mjölk
Pärlsocker

Lägg alla de torra ingredienserna på bakbordet eller i en skål. Lägg i smöret och ”mosa” det med en gaffel, eller använd händerna. Det gör inget om det blir lite klumpar. Slå sedan på mjölken och blanda ihop. Lägg smeten i en bröad pajform eller en springform. Strössla över pärlsocker, eller lägg valfritt bär eller frukt. Baka i ugn ca 175 grader i ca 30-40 min. Den kan gärna vara lite kladdig när du tar ut den. Servera den lite ljummen med glass eller grädde. lycka till!

Tack Simon för hjälpen!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng