1

3 feta tips på vettigare mat!

1

Egentligen är det förbannat enkelt:
– Byt ut riset, potatisen och pastan mot nån av dessa 4 gryner. Fundera inte på det, utan bara gör.

Ska sanningen fram så var jag oerhört skeptisk själv, ända tills vi började jobba med Frebaco och deras sortiment. Då blev det oundvikligt att prova olika varianter, och sen var det helt omöjligt att inte köpa hem produkterna och testa själv på helt vanlig mat. Ungkarlsmat.

Här har du 3 mycket enkla tips som gör att du får förbannat god vardagsmat, och slipper paltkoman efteråt.
Det är inte bara godare, utan även smartare, på alla sätt.

1. Fläsk-kotletter med Matvete, fetaost & buljong-sky.

Stek kotletterna i en blandning av typ 80% riktigt smör och sen en skvätt rapsolja.
Krydda med svart & vitpeppar, och en liten gnutta salt.
När dom ser hyfsat färdigstekta ut så hivar du i en vanlig buljongtärning och ett rimligt stort glas vatten.
Låt det koka nån minut, sen är det klart att servera.

Koka matvetet exakt som det står att du ska göra på förpackningen, addera en klick smör när det är färdigkokt.
Tärna fetaost, dela ett gäng körsbärstomater och en paprika (eller annan trivsam grönsak som du gillar), blanda ner det i vetet och sen var det klart!

Servera på en talrik. Med skyn. Njut.

2. Stekt Falukorv med Mathavre.

Kanske det enklaste av allt.
Stek Falukorv precis som du är van. Koka Mathavren som det står att du ska göra på förpackningen, addera en klick smör när det är färdigkokt.
Servera på en talrik och ha på senap, ketchup eller vad du nu än är van att ha till din Falukorv. Bli mätt.

3. Grynsallad.

Inte heller här nån större skräll.
Koka nån av dom 4 svenska grynerna ovan, gör som det står på förpackningen för bästa resultat.
Blanda i fetaost, lite andra grönsaker efter tycke och smak. Kanske lite purjolök och vitlök om du så önskar? Bönor är bra grejer!
Var lite crazy, det är helt okej och det går inte att misslyckas.

Till detta kan du äta vad du vill. Kanske nått grillat, eller nått stekt, Eller som den är, varför inte?

– Finns det nån god sås som passar till gryner? Jadå, kika här!

Följ gärna Frebaco på Facebook, det kan man göra här.

PS: Detta är dessutom helsvenska produkter, odlade på västgötaslätten.